Voordeurproject Joyce Huis
 
Hoekse bewoners als prachtige fotomodellen

Vijf grote zwart-wit portretten laten haarscherp de impact van COVID19 in Hoek van Holland zien; thuisblijven, 1,5 meter afstand houden, ouder zijn, voor elkaar zorgen en slagen zonder examen. Voor iedereen herkenbaar, ook als je niet in Hoek van Holland woont.

Gecombineerd met een prachtig fotoboek en een wandprojectie kan iedereen zien waar de kwaliteiten van fotografe Joyce Huis liggen. Ze weet de persoon voor haar lens op het gemak te stellen en op hun mooist te laten zien. ‘Dat betekent niet altijd op je knapst’, legt Joyce uit ‘maar wel op je krachtigst.’ Toen Joyce langskwam met haar camera genoten haar modellen oprecht van de aandacht en het praatje.

Op maandag 9 juli vond de opening van haar expositie in het KUZHuis plaats. Geheel volgens RIVM-richtlijnen konden tussen de 30 en 40 bezoekers haar werk bewonderen. Op een vrijdagavond organiseerde Joyce zelfs een avondopening in het KUZhuis. Hoewel het KUZhuis aan de Rietdijkstraat 5 vaste openingstijden heeft (vrij en za tussen 1200 en 1600 uur), is het KUZhuis deze keer extra flexibel. Vanwege Corona, maar ook omdat het KUZhuis nu andere bezoekers trekt, anders dan de gebruikelijke fotografie- of kunstfans. En die nieuwe bezoekers passen prima bij de ambitie van het KUZhuis om ook een ontmoetingsplek in het dorp te zijn.

Alle foto’s worden getoond in zwart-wit. Dat toont de kwaliteit van de portretten uitstekend. Ook anonimiseert zwart-wit en dat past bij de rondreisambitie die de expositie heeft. Vier weken KUZhuis zijn absoluut niet voldoende voor dit prachtig project. De expositie wil een jaar rondreizen, dus andere locaties in Hoek van Holland of in de regio zijn van harte welkom om hun interesse kenbaar te maken.

Joyce Huis Voordeurproject COVID19