iCOON presenteert: Het landschap dat ik ken  
 
Het fotografisch werk van Vivian Ammerlaan over de verbeelding van de zee getiteld "Het landschap dat ik ken" is vanaf september 2021 tot en met februari 2022 te zien in het iCOON. Museum iCOON is een kunstruimte voor hedendaagse, minimalistische kunst & vormgeving. De focus ligt op Nederlandse en Europese kunstenaars & vormgevers. iCOON is gevestigd in een iconische, voormalige munitiebunker uit 1943 en wordt momenteel grondig gerenoveerd. De officiële opening wordt verwacht eind 2022. 'Het landschap dat ik ken' is een eerste pilotexpositie.

Het afgelopen anderhalf jaar heeft Ammerlaan gezocht naar de verbeelding van de zee, wat nu samenkomt in de serie ‘Het landschap dat ik ken’. Omdat herinneringen van en ervaringen op deze plek ver uiteenlopen, heeft ze vanuit verschillende invalshoeken beeld gemaakt en geëxperimenteerd met technieken. Het resultaat is een verzameling van ongeveer 50 werken die gaan over kalmte, schoonheid en eenvoud, maar ook over mysterie en angst.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door subsidies van beheerstichting Loswal “De Bonnen”, Gemeente Rotterdam en Cultuur Concreet.

Meer informatie: icoonhvh.nl

Werk van Vivian Ammerlaan