De Uit(z)waai
 
- voor de Hoek, door de Hoek - © 2016

De Uit(Z)WAAI is bedacht door Karin Brussaard, Vanessa Obinu en Helma Vlemmings. Op precies dezelfde plek waar Karin de letters HOEK VAN HOLLAND wil plaatsen bedacht Helma een ‘speeltuin’ voor volwassenen. Voor beiden hun favoriete stukje ‘Hoek’. Vanessa combineerde de letters met de speeltuin en het landmark was geboren! Voor alle Hoekenezen en bezoekers van de hoek.

De Uit(z)waai

Hoeks landmark naast de Noorderpier waar het heerlijk uitwaaien, welkom heten en uitzwaaien, ontmoeten en bewegen dus beleven is.

Wat is de uit(Z)waai?
De uit(Z)waai, een landmark dat symbool staat voor Hoek van Holland. Het is een combinatie van de letters van HOEK van HOLLAND en een uitwaai- & uitzwaaiplek waar het genieten is vanwege de extra beleving in de letters aanwezig; klimtorens, schommels, vlaggetjes, bankjes en hangmatten.
Natuurlijk is iedereen er welkom maar het is met name een ‘speeltuin’ voor volwassen. Een plek om trots op te zijn.

Waar staat de uit(Z)waai?
Deze landmark komt naast de Noorderpier te staan, een bijzondere plek want hier is Hoek van Holland echt een hoek waar de Nieuwe Waterweg en de Noordzee elkaar raken. Bewoners flaneren hier ieder seizoen en heten bezoekers (toeristen of gasten) welkom of zwaaien ze uit. Uit respect voor het landschap wordt het een project met een duurzaam, zelfvoorzienend en respectvol karakter.

Wie bedacht de uit(Z)waai en waarom?
De uit(Z)waai is een gezamenlijk concept van karin brussaard, vanessa obinu en helma vlemmings. Zij bedachten het vanwege de behoefte aan een markeerpunt voor Hoek van Holland in combinatie met een plek waar Hoekenezen trots kunnen zijn op hun stukje Hoek van Holland en waar het beleven van die identiteit alle seizoenen spannend en aangenaam is. Een plek om te zijn, te ontmoeten, te bewegen (‘spelen’); te beleven.

Wanneer komt de uit(Z)waai er?
Het plan is opgevat om een uit(Z)waai te bedenken die de komende 10 jaar op locatie kan blijven staan, gemaakt wordt van duurzame natuurlijke materialen, veilig in gebruik en verantwoord te beheren is. En als de benodigde financiële middelen beschikbaar zijn.

Wie wordt betrokken bij de uit(Z)waai?
Dit Hoeks project willen we samen met zoveel mogelijk (Hoekse) partijen realiseren: Studio Bohm, gebied, stad, (middelbare) scholieren, bewoners, bedrijven & vormgevers, sponsoren & subsidieverstrekkers, onderhoudspartijen en andere deskundigen.

Stap 1
(na 1 volgen 2 en 3 voor ontwerp, realisatie en exploitatie), oplevering medio 2019:
Het aanvragen van de locatievergunning (Plan A, alternatief B en C van Rijkswaterstaat en/of gemeente Rotterdam. Loopt, voorwaardelijk voor de start.
Het communiceren / presenteren en instapklaar (participatie) maken.
Het benaderen van gebied Hoek van Holland, Rotterdam, bedrijven, scholen, particulieren, sponsoren en subsidieverstrekkers voor realisatie van de uit(Z)waai.

Het team:
Karin Brussaard, Vanessa Obinu en Helma Vlemmings