De Hoekse Schatkist
 
De Hoekse Schatkist, website voor Hoeks Erfgoed, met uitgewerkt onderdeel voor Chateau du Lac.

Veel historische Hoekse objecten zijn in de loop der jaren uit het straatbeeld verdwenen. Een deel kwam echter terecht in het Chateau du Lac, alleen zonder de bijbehorende verhalen. De verhalen zitten in de hoofden van de Hoekse senioren. Om te voorkomen dat deze herinneringen aan ons rijke verleden mettertijd verloren gaan, wordt er een interactieve website ontwikkeld waarop foto’s te zien zijn van deze “Hoekse Schatten”. De foto’s en/of video’s worden gelardeerd met verhalen van mensen die een herinnering hebben aan een object of een voorwerp.
De kern van het project vormt in eerste instantie het Chateau du Lac. Later kan de website ook gebruikt worden om andere Hoekse Schatten en musea voor het voetlicht te brengen.

De website over het Chateau du Lac en de voorwerpen en objecten die door tuinder Piet van der Meer verzameld zijn, is bedoeld voor jong en oud. Omdat een groot aantal voorwerpen en objecten de grens van Hoek van Holland overstijgt, is de website ook interessant voor inwoners uit de regio Rijnmond en Westland.

Het project Chateau du Lac is geïnitieerd door Piet van der Leer, die als fotograaf de voorwerpen en objecten in beeld brengt. Samen met Ed van Berkel geeft hij verder inhoud aan het project (verhalen, audio, video, gedichten, etc.).
De website wordt ontwikkeld door een professioneel designer van websites.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Opzoomer mee en Stichting Cultuur Concreet. Chateau du Lac