vormgeving | webdesign
Monique Smits
Blog Monique Smits
Blog
Cat inda Housetop
NORMAAL versus ABNORMAAL

"De meerderheid bepaalt wat normaal is. Wat we als samenleving normaal vinden, is veranderlijk. Wat in een bepaalde tijd en op een bepaalde plaats door de meerderheid als gangbaar en vertrouwd wordt ervaren, wordt als normaal beschouwd. Wat bij een kleine minderheid gangbaar is of nieuw is, wordt abnormaal gevonden."
– Jaap Seidell en Jutka Halberstadt in Het Parool
top
NIEUW(e) PROJECT(en)

Veel te doen, dus (te) weinig tijd voor mijn eigen site. Klanten gaan voor ;-)
Een van die projecten waar ik mee bezig ben is in ieder geval Management RB voor Renate Beijen. Altijd een groot genoegen om met haar te werken.

Management RB

top
WERKTIJD

Eindelijk weer energie, na een tijdje in de lappenmand. Aan het werk, heerlijk in de zon, met nieuwe plannen en vollop ideeën: laat die lente maar komen!

logo voor stichting 10 tégen 1

top
Fijne feestdagen

2016

top
EIGEN BAAS

Voor de stichting waar ik in het bestuur zit ook een site gemaakt: www.10tegen1.com, zodat fondsen ons kunnen opzoeken op het web. Gelukkig zijn mijn mede-bestuursleden er blij mee. Fijn om complimentjes te krijgen :-)

logo voor stichting 10 tégen 1

top
KAARTJES

Kaartje hier, kaartje daar...

kaartjes

top
AMBULANT

Aan het tekenen voor site-ontwerp van ambulant schoonheidsspecialiste Petra Baan...

autootje

icoontjes

top
GRaZLogo-ontwerp, webdesign én gebouwd: www.gr-aanzee.nl

top
SNEEUW


het sneeuwt het sneeuwt het sneeuwt het sneeuwt het sneeuwt het sneeuwt het sneeuwt het sneeuwt het sneeuwt het sneeuwt het sneeuwt het sneeuwt het sneeuwt het sneeuwt het sneeuwt het sneeuwt het sneeuwt het sneeuwt het sneeuwt het sneeuwt

top
2015

Ik wens je een gelukkig, creatief en bijzonder 2015 toe!
xxx Monique

top
KAARTEN

Deze maand komen ze ineens weer binnen. Voor mij toch altijd weer een beetje als een verrassing, misschien omdat ik ze zelf nooit verstuur, niet per post in ieder geval. Ik ben er dan ook nooit op voorbereid, dus liggen er eerst een paar hier, dan steeds meer daar en weet ik niet zo goed wat ik er mee zal doen.
Maar mijn kinderen hadden daar geen enkele moeite mee: Kerstkaarten? Die horen in de kerstboom natuurlijk!

Kertsboom met kerstkaarten

top
ALLES OP 'N RIJTJE

folder

Logo-ontwerp en folder voor coachingspraktijk Alles op 'n rijtje.

top
PERRON11

Vandaag aan het werk voor Perron11. Verschalen, aanpassen, kleur kiezen, drukklaar maken. Leuk om dat eens met het werk van iemand anders te doen.
Perron11 maakt behang -vooral voor kinderkamers, maar ook voor 'grote mensen'- met een persoonlijke touch. Ze ontwerpen al het behang zelf en kunnen de hele collectie niet alleen in een standaardmaat leveren, maar ook op maat afmaken qua grootte, compositie en kleurstelling: en daar was ik nu dus mee bezig.

Perron11

www.perron11.nl


top
MOOI

Dit vond ik zomaar op de deurmat. Naar binnen gewaaid...

blad

top
365 X

Al 212 foto's (d.d. 31 juli) heb ik erop gezet. En nog een paar meer als je de nieuwsberichten mee rekent. '365 x Hoek van Holland' is een project van Helma Vlemmings, beeldend kunstenaar uit Hoek van Holland, Rotterdam. Een heel jaar lang, elke dag, maakt zij een foto van Hoek van Holland.
"Geen ansichtkaartfoto’s maar de gewone, soms rauwe, o zo mooie, schoonheid van de Hoek", zoals Helma het zelf omschrijft.
Het is een bijzonder project, voor haar vooral, maar ook voor mij, omdat ook ik er iedere dag mee bezig ben.
Voor dit project heb ik de website ontworpen, gebouwd én plaats ik elke dag de nieuwe foto van Helma.

365xhoekvanholland.nl

top
'VERJAARDAGSFEESTJE'
Lancering verjaardagskalender JARIG hoek van holland

Een tijdje geleden werkte ik mee aan een bijzonder project. Het begon voor mij eigenlijk al in de zomer van vorig jaar. Toen maakte ik kennis met drie fijne mensen: Helma Vlemmings, Niki Fröhling en Tim Newman. Aanstaande vrijdag ben ik bij de lancering van het eindproduct: een samenwerking van 2 kunstenaars die leidde tot een verjaardagskalender. Of is het een boekje, of een kunstproject....

Je bent van harte welkom om ook te komen!
Vrijdag 27 juni, in het M gebouw van Fort 1881, Stationsweg 80, Hoek van Holland.
Van 19.00 tot 21.00 uur.

HET VERHAAL:
Driekwart jaar geleden vroeg kunstliefhebber en Rotterdammer Tim Newman, de twee beeldend kunstenaars Niki Fröhling en Helma Vlemmings mee te werken aan een kunstproject. Een pilot zonder winstoogmerk. Tim Newman financiert het project in de hoop dat het zichzelf terugverdient om zo weer een volgend kunstproject te financieren.
De opdracht was iets te maken van hun beider werk. Niki maakt kunst van haar jutvondsten en Helma fotografeert. Omdat Hoek van Holland in 2014 150 jaar bestaat en 100 jaar deel uitmaakt van Rotterdam, kozen de kunstenaars voor een verjaardagskalender met de naam: JARIG hoek van holland. Een echte, in dit digitale tijdperk durfden ze dat wel aan... Het moest een bijzondere kalender worden, niet standaard.

Helma maakte foto’s (sommige had ze al) en bij haar foto’s zocht Niki met grote precisie toepasselijke jutvondsten. Vormgeefster Monique Smits ging aan de slag om van dit werk een persoonlijk boekje te maken. Het verstilde van de foto’s; zonder mensen, maar met de sporen van mensen duidelijk zichtbaar, gold ook voor het merendeel van de jutvondsten van Niki. Mooie combinatie.
Hun ziel en zaligheid en de passie voor Hoek van Holland ligt er in besloten. Daarom voelt het voor beide kunstenaars als een kwetsbaar product. Leerzaam ook. Medio maart was de verjaardagskalender gereed.Je kunt het boekje neerleggen of neerzetten. De kalender is, los van het drukwerk, vanwege de vorm helemaal met de hand gemaakt. In een oplage van 300 stuks. Ieder exemplaar heeft een uniek nummer.
Bij Mijn Torpedoloods en het VVV, beide in Hoek van Holland en de kunstwinkel van de Kunstuitleen Rotterdam is de kalender in een toepasselijke verpakking te koop voor 20 euro.

Meer informatie: facebook.com/jarighoekvanholland
top
NEW OLD STOCK


foto: Walt Whitman, ca. 1860 - ca. 1865

Een initiatief van een Amerikaanse ontwerper, Cole Townsend: een website waar allerlei -oude- foto's uit publieke archieven worden verzameld die rechtenvrij te gebruiken zijn. Mooie beelden. "Vintage photos from the public archives free of known copyright restrictions."
Neem een kijkje op de site New Old Stock of volg het project via twitter. top
UNDER CONSTRUCTION

Na jarenlang websites te hebben bedacht, (mede-) vormgegeven en beheerd, moet ik dat nu voor mezelf doen. Dat voelt anders. Heb ik altijd genoeg te vertellen gehad over van alles en nog wat, vraag ik me nu ineens af wat ik in hemelsnaam over mezelf moet vertellen.
Under construction: dat is een goede omschrijving. En wat is het leuk, frustrerend, nee leuk, om te doen. Tot diep in de nacht -het was afgelopen nacht alweer 03.00 uur- zit ik te pielen en te schaven. Maar dan roept het echte leven weer en ja, dan zijn sommige dingen nog niet perfect. Maar dat komt nog wel!
Leuk!
top
voor fotografie, vormgeving en webdesign

 

 
Creative Cells ©

 

 

 

 
Creative Cells ©